OM CYNTHIA

 

 

Cynthia Lønborg er en talentfuld danser, underviser og koreograf. Bag sig har hun en imponerende række optrædener i mange lande. Hun voksede op i et hjem af dansere i den nordvestlige del af Ghana og har danset ved offentlige forestillinger siden barndommen, da hun blev optaget i en lokal gruppe. Sammen turnerede de i Ghana, og som teenager valgte Cynthia at fortsætte sin skolegang i hovedstaden Accra. Sideløbende med skolen klarede hun fortsat at danse og turnere i de vestafrikanske nabolande med The Brotherhood Dance Troupe.

I 1994 blev Cynthia optaget i Dance Factory, som er den anerkendte dansegruppe fra Ghanas Nationalteater. De følgende år bød først og fremmest på masser af hårdt arbejde med at øve på teatret, men også mange spændende oplevelser med optræden, undervisning og rejser til Zimbabwe, Sydafrika, Holland og adskillige andre lande. Som eksempel kan nævnes de populære forestillinger Dance Factory lavede sammen med Sharon Katz & the Peace Train Band i Sydafrika.

Siden 1997 har den ambitiøse og energiske danser boet i Danmark, hvilket umiddelbart kunne synes at være et mærkeligt sted at slå sig ned. Livet i Europa kan være lidt af en kamp, men efter først at have koncentreret sig om dansk sprog og kultur, har Cynthia også fundet tid til at studere, træde og optræde med nye danse.

Cynthia Lønborg

Mange tror at alle afrikansk danse er det samme, men variationerne, forskellighederne og detaljerne er altafgørende for Cynthia. ”At danse og være sammen om et fysisk udtryk er den bedste måde jeg kender til at fortælle om min kultur, ” siger hun. Som en af hoveddanserne deltog hun i den mest ambitiøse afrikanske forestilling, der hidtil er iscenesat i Danmark. 20 dansere og trommespillere fra ”The United African Ballet of Denmark” gik på scenen med et meget rost 2-timers show i 1999.

I dag er Cynthia tilknyttet en række forskellige dansegrupper, underviser og involverer sig konstant i nye projekter: ”Jeg nyder simpelthen at give publikum mulighed for at opleve og lære betydningen af afrikansk kultur gennem dans. Jeg elsker at danse!”

Brug kontaktsiden for at høre mere om de forskellige typer underholdning og kurser der tilbydes.

Afrikansk danser i København: Cynthia
   

Send til en ven

 
© Cynthia Lønborg / AfricaDance.dk - Web og billeder: Crawfurd Media